کاهش تنش در کودک عصبانی: چگونه تنش کودک عصبانی را کاهش دهیم + راهکارهای طلایی!

کاهش تنش در کودک عصبانی چگونه باید باشد؟ وقتی کودک ما از چیزی عصبانی می‌شود چکار کنیم؟ در این مواقع معمولا خیلی از والدین احساسات فرزند خود را انعکاس داده و به خشم آنها با خشم پاسخ می‌دهند. اما آیا این کار درست است؟ مشخصا خیر. نتیجه‌ی این کار قطع ارتباط عاطفی والدین و فرزند و احساس گناه بسیار در او است. بنابراین کاهش تنش کودک عصبانی از طریق صحبت با کودک، بردن او به مکانی خلوت و غیره می‌تواند موثر باشد. در ادامه این مطلب بلاگ مامانینو تصمیم داریم در خصوص روش های کاهش تنش کودک عصبانی بیشتر صحبت کنیم.

تنش زدایی چیست؟

منظور از تنش‌زدایی واکنش نشان دادن و پاسخ به احساسات شدید فرزند به شیوه‌ای است که موقعیت را آرام یا بی‌تنش سازد. تنش زدایی برای کاهش تنش در کودک عصبانی بر ریشه‌ی احساسات شدید کودک تمرکز می‌کند و نه صرفا ساکت کردن او.

با این حال این مساله به معنای والد بی‌نقص بودن نیست. هیچ‌کس تقریبا نمی‌تواند 100% درست عمل کند و خب این قابل قبول است. اما وقتی نقشه‌ی راه نداریم اغلب احساس آشفتگی می‌کنیم. بنابراین در ادامه این مطلب به بایدها و نبایدهایی اشاره می‌کنیم که می‌تواند برای کاهش تنش کودک عصبانی کمک‌کننده باشد.

راه های کاهش تنش کودک عصبانی

روش‌های کاهش تنش در کودک عصبانی

  1. از تلاش برای استدلال کردن با کودک عصبانی خودداری کنید: نکته‌ای مهم در کاهش تنش کودک عصبانی

منطقی کردن شرایط اینطور به نظر می‌رسد: “می‌دونم دوست داری بریم پارک اما الان نمیشه، باید شام بخوریم.” اما اگر کودک شما بسیار احساساتی باشد، این جملات اغلب کمکی به آرام کردن او نمی‌کند. در عوض برای کاهش تنش کودک عصبانی بهتر است برعکس عمل کنید!

خواسته‌های آنها را در خیال (و نه واقعیت) براورده کنید. مثلا بگویید: “آره. الان پارک خیلی خوش می‌گذره. بازی توی هوای تازه با بچه‌های کوچولوی دیگه. تاب بازی کردن هم کیف می‌ده. تو در مورد پارک چه چیزی رو دوست داری؟”

  1. یک کودک عصبانی می‌خواهد احساساتش تایید و فهمیده شود: عاملی مهم در کاهش تنش در کودک عصبانی!

یکی از روش های کاهش تنش کودک عصبانی این است که احساسات آنها را تایید کنید بدون اینکه خیلی سهل‌انگار باشید. به خاطر داشته باشید که همه‌ی احساسات خوب هستند اما همه‌ی رفتارها نه. برای مثال برای کاهش تنش کودک عصبانی خود می‌توانید بگویید: “منم اگه این اتفاق برام بیفته عصبانی میشم. خب این عادلانه نیست. بیشتر بهم بگو، حست چیه؟ و …”

  1. تا حد امکان کمتر بگویید و به کودکتان مجال خودنمایی (برون ریزی) و صحبت بدهید

برای کاهش تنش در کودک عصبانی اجازه دهید او صحبت کند. زمانی که کودک در حال پردازش احساسات خود است، شنیدن صحبت‌های شما می‌تواند برایش گیج‌کننده باشد. بنابراین از آنها پیروی کنید و این زمان را به تمرین مهارت‌های مقابله‌ای مانند تنفس عمیق و آرام شدن استفاده کنید. این کار در کاهش تنش کودک عصبانی خیلی خوب عمل می‌کند زیرا ما خودمان را مدیریت و تنظیم می‌کنیم و این رفتار ما می‌تواند برای کودک نیز الگو باشد. بنابراین یک برد دو طرفه خواهد بود.

اجازه صحبت به کودک عصبانی برای کاهش تنش هنگام خشم

  1. پرداختن به رفتار نادرست آنها در همان لحظه را متوقف کنید

وقتی کودک عصبی می‌شود، در حالت تدافعی قرار می‌گیرد. در این زمان آنها بیشتر بر روی خود و چیزهایی که فکر می‌کنند ناعادلانه است، متمرکز می‌شوند. تلاش برای واداشتن آنها به تفکر و تغییر رفتارشان در این زمان فقط به آتش می‌افزاید. بنابراین برای کاهش تنش در کودک عصبانی پیش از آنکه بخواهید رفتار او را اصلاح کنید، به دنبال درک دیدگاه و نظر آنها و کاهش تنش باشید.

  1. آنها را به یک مکان آرام و خلوت ببرید: نکته‌ای موثر در کاهش تنش کودک عصبانی!

اغلب اوقات حضور افراد دیگر و سایر محرک‌ها، توانایی کودک در تنظیم احساساتش را مختل می‌کند. بنابراین، برای کاهش تنش در کودک عصبانی، در صورت امکان آنها را به یک فضای امن و خصوصی ببرید. اگر در مهمانی هستید، از فضای شلوغ دور شوید و به حیاط یا اتاق بروید. در خانه نیز آنها را از خواهر و برادرها دور کنید. به یاد داشته باشید هرگز نباید آنها را با احساساتشان تنها بگذارید مگر اینکه خودشون بخواهند برای زمانی تنها باشند.

  1. برای احساسات آنها محدودیت زمانی قائل نشوید: عامل مهم در کاهش تنش در کودک عصبانی

احتمالا کار سخت این است که این تکنیک‌ها را اجرا کنید و با ناراحتی به ساعت نگاه بیاندازید. بعد هم با خود بگویید “من که همه‌ی کارها رو درست انجام میدم پس چرا جواب نمیده؟!”

به یاد داشته باشید، وظیفه‌ی ما کنترل احساسات فرزندمان نیست. اگر در عمق وجودمان بخواهیم فقط انها را ساکت کنیم، هیچ‌کدام از این تکنیک‌ها جواب نمی‌دهند زیرا فرزند ما احساس می‌کند کنترل می‌شود و خودمان هم وقتی حس می‌کنیم این روش‌ها موثر نیست، بیشتر احساس ناامیدی می‌کنیم. بنابراین برای کاهش تنش کودک عصبانی یک محدوده زمانی قائل نشوید و همیشه با صبر ادامه بدهید.

روش های کاهش تنش در کودک عصبانی

مقالات مرتبط

نظرات