جدا کردن اتاق خواب کودک از والدین: بهترین سن + روش مناسب جدا کردن اتاق خواب کودک!
جدا کردن اتاق خواب کودک برایتان سخت است؟ این مسئله طبیعی است. هرچه باشد کودک شما از نوزادی عادت داشته که با شما بخوابد. اما مهم است که شما حتماً پروسه جدا کردن اتاق کودک را انجام دهید. این کار اول از همه به استقلال کودکتان کمک میکند. از طرف دیگر هم برای پدر و مادر خوب است، زیرا خوابیدن آنها با کودک میتواند باعث از بین رفتن صمیمیت آنها در روابط شود. البته روشهای مختلفی برای جدا کردن اتاق خواب بچه وجود دارد. برای مثال، شما میتوانید با لحن مثبت و پیروی از یک برنامه مشخص این کار را انجام دهید و کودکتان را به این کار تشویق کنید. بنابراین، اگر جدا کردن جای خواب کودک برایتان چالش است، با ما در این مقاله از مامانیتو همراه باشید تا در مورد این مسئله، اهمیت و روشهای انجام آن صحبت کنیم.
چرا و تا چه زمانی باید با نوزاد اتاق مشترک داشت؟
در اوایل زندگی کودکتان، او میخواهد با شما بخوابد، زیرا آنها با این کار به طور غریزی احساس امنیت میکنند. اما با بزرگتر شدن کودکان این کار فایده زیادی ندارد. برای مثال، شما ممکن است این دلایل را برای جدا کردن اتاق خواب کودک خود داشته باشید:
- خواب مشترک با کودکتان باعث شده که بیش از حد و به طور غیر منطقی نگران ایمنی او باشید و بخواهید اتاقتان را از او جدا کنید
- در زمان خواب مشترک نمیتوانید به اندازه کافی بخوابید
- علی رغم خواب مشترک، کودک شما در وسط شب بیدار میشود و چرخه خواب طولانی مدتش به هم خورده است
- خواب مشترک با نوزادتان باعث کاهش صمیمیت شما و همسرتان شده است
اما چه زمانی برای جدا کردن اتاق کودک از والدین مناسب است؟ کلا راهنماییهای خواب ایمن توصیه میکنند که نوزادان ۶ تا ۱۲ ماهه همراه در کنار والدین میتواند بخوابند. اما آنها باید روی یک سطح جداگانه مخصوص نوزاد بخوابند.
با این حال، بعد از ۱۲ ماه از تولد نوزاد، خطر مرگ ناگهانی یا غیر قابل توضیح برای او کمتر میشود. بنابراین، بعد از این دوره زمانی شما میتوانید سعی کنید که او را در اتاق خودش بخوابانید. اما دقیقاً در چه سنی باید این کار را انجام داد؟
بهترین سن جدا کردن اتاق خواب کودک چه زمانی است؟
سن جدا کردن اتاق خواب کودک بستگی به صلاحدید والدین و ویژگی های فرزندتان دارد. برخی از والدین میتوانند جدا کردن جای خواب بچه خود را در بازه 4 تا 6 ماهگی (در این بازه لزوما جدا کردن اتاق خواب مد نظر نیست و فضای خواب مجزا حتی در حد یک یا دو وجب فاصله مد نظر است) و برخی بعد از سن دو سالگی (پایان بازه اضطراب جدایی تحولی) انجام دهند. اما انتخاب برخی از والدین این است که فرزندشان تا سن ۴ تا ۵ سالگی همچنان با آنها بخوابد که این مسئله میتواند چالش هایی به دنبال داشته باشد که در ادامه به آنها میپردازیم.
بنابراین، شما با توجه به شناختی که از فرزندتان دارید، باید بسنجید که چه زمانی بهترین موقع برای جدا کردن اتاق خوابش است. سپس، این پروسه را آغاز کنید. برای تشخیص این زمان، شما میتوانید به این نشانهها دقت کنید:
- سن و مرحله رشد: بیشتر کودکان از سن ۲ تا ۶ سالگی (بعد از بازه اضطراب جدایی طبیعی؛ یعنی حوالی 2 سالگی) آماده انتقال به اتاق خواب خودشان هستند.
- الگوی خواب: اگر الگوی خواب کودکتان منظم بوده و او در تخت خودش راحت میخوابد، شاید آمادگی خوابیدن تنهایی در اتاق خود را داشته باشد.
- تولد فرزندی دیگر: اگر قرار است فرزند دیگری به دنیا بیاورید، میتوانید از این زمان برای جدا خوابیدن کودکتان استفاده کنید که به او حس استقلال و خواهر یا برادر بزرگتر بودن را میدهد.
- آمادگی عاطفی کودک: ممکن است کودک دچار احساس ترس و اضطراب از تنها خوابیدن باشد، در این زمان میتوانید با ایجاد آمادگی ذهنی و حس امنیت، فرایند او را به اتاق جداگانهای منتقل کنید.
- آمادگی والدین: اول ببینید که خودتان آماده انجام این کار هستید، آمادگی والدین برای جدا کردن اتاق خواب عامل مهمی است چرا که بعد از آغاز این پروسه باید تداوم داشت تا به نتیجه رسید.
هدف از جدا کردن اتاق خواب بچه
ممکن است در همان اول خوابیدن مشترک با فرزندتان راحت باشد و ترسهای او را کمتر کند. اما مطمئن باشید که در آینده این مسئله به نفع او نیست! خوابیدن مشترک کودک با والدینش میتواند او را بیش از حد به شما وابسته کند.
بنابراین، جدا کردن اتاق خواب کودک مهم است، چون در استقلال او در آینده تاثیر میگذارد. همچنین، این کار هم به حفظ حریم خصوصی شما به عنوان والدین کمک کرده و بر رابطهتان هم تاثیر مثبتی میگذارد.
تاثیرات روانی خوابیدن در اتاق مشترک
اگر هنوز از جدا کردن اتاق خواب کودک متقاعد نشدهاید، اجازه بدهید که چند تا از تاثیرات روانی خوابیدن مشترک اتاق کودک با والدین را برایتان توضیح دهیم. این تاثیرات عبارتند از:
- تشدید مشکل در خود ریختن احساسات و بروز ندادن آنها در کودکان
- افزایش اختلالات و مشکلات در خواب کودک
- کاهش مهارتهای اجتماعی کودکان
چرا باید جای خواب کودک را جدا نمود؟
جدا کردن اتاق خواب کودک فواید زیادی هم برای او و هم برای شما دارد که آنها عبارتند از:
- ارتقا سلامت کودک: جدا کردن اتاق خواب به کودک کمک میکند تا مسئولیت پذیرتر باشد و حس استقلال بیشتری پیدا کند.
- تشویق به خلاقیت و توسعه فردی: برای برخی از کودکان داشتن اتاق خواب جداگانه برای پرورش خلاقیت و توسعه شخصیتشان مهم است و میتواند به آنها کمک کند تا بهتر هویت خودشان را بشناسند
- تقویت احساس امنیت و خودمختاری: جدا کردن اتاق خواب میتواند به برخی از کودکان احساس امنیت و خودمختاری بدهد که آنها فضای خصوصی خود را داشته باشند که به آرامش او کمک میکند
تبعات خوابیدن بچه در اتاق والدین
اگر شما جدا کردن اتاق خواب کودک را در سن مناسب انجام ندهید ممکن است این تبعات را برای شما داشته باشد:
- کاهش استقلال کودک و افزایش وابستگی او به والدین
- جلوگیری از خلوت کردن والدین و کاهش صمیمیت آنها
نشانههایی که کودک شما آماده نقل مکان به اتاق جدید است چیست؟
برای اینکه بدانید کودک شما برای پروسه جدا کردن اتاق خواب کودک آماده است، معمولاً این نشانهها را از خود نشان میدهد:
- بیش از ۶ ماه تا یک سال سن دارد که بر طبق راهنماییهای ایمن خواب سن امنی برای جدا خوابیدنش است
- احساس میکنید کودکتان به خاطر ایجاد مزاحمت شما از خواب بیدار شده و بدون شما راحتتر میخوابد
- سر و صدای نوزاد در خواب نمیگذارد شما خواب راحتی داشته باشید
- در صورتی که کودک شما در اتاق جداگانه بخوابد، تعداد دفعات کمتری در شب از خواب بیدار خواهد شد
نحوه آماده کردن کودک برای جدا کردن اتاقش از والدین
برای آماده کردن جدا کردن اتاق خواب کودک، شما میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- آمادهسازی تدریجی: به جای زور کردن فرزندتان برای جدا کردن اتاق خواب میتوانید به صورت تدریجی این کار را انجام دهید. برای مثال برخی تصمیمگیریهای کوچک در مورد استفاده از اتاق را به کودک بسپارید مثلاً انتخاب روتختی یا نقاشی روی دیوار اتاق، بدین ترتیب کودک حس میکند که نقش بسیار بزرگی را در این تغییر بر عهده دارد، شروع تدریجی هم بسیار مهم است؛ اینکه با استفاده از داستان گویی کودک را آرام کنید تا او بپذیرد که در اتاق خودش بخوابد.
- توضیح دادن: شما میتوانید مسئله جدایی اتاق خواب را برای کودک روشنتر کنید. برای مثال، میتوانید به او بگویید که او یک فضای اختصاصی برای خودش خواهد داشت که در آنجا میتواند کارهای مورد علاقه خود مانند بازی یا نقاشی را انجام دهد.
- اهمیت شناخت هویت: برای تشویق کودکان به جدا کردن اتاق خواب شما میتوانید به او بگویید که با داشتن یک اتاق خواب، هویت او شکل میگیرد و او استقلال بیشتری در زندگی خودش پیدا میکند.
- مطبوع کردن فضای اتاق: برای راحتتر کردن پروسه جدا کردن جای خواب کودک میتوانید اتاق او را از اشیایی که دوست دارد پر کرده یا محیطی که از آن خوشش میآید را در آن اتاق فراهم کنید.
- از کودکان حمایت و او را تشویق کنید: جدا شدن کودک از پدر مادرش میتواند پروسه سختی باشد. اما در این روند مهم است که شما او را تشویق کنید و بدانید که حامی او در تلاشش هستید.
ترفند و روش جدا کردن اتاق خواب کودک
انواع روش جدا کردن اتاق خواب کودکتان شامل این موارد میشوند:
روش جدا کردن جای خواب کودک: استفاده از کلمات مثبت به جای عبارات تند
اگر به جای تندی و تشر زدن به کودکان از کلمات مثبت استفاده کنید، حس توانمندی را به کودکتان میدهید. در نتیجه، او در روش جدا کردن اتاق خواب کودک هم حس اعتماد به نفس بیشتری میکند و بیشتر مایل است که این کار را انجام دهد.
ترفند جدا کردن اتاق خواب بچه: پیروی از یک برنامه مشخص
شما نباید در وسط راه جدا کردن اتاق خواب کودک منصرف و ناامید شوید. خیلی از پدر و مادرها ممکن است تسلیم اشک و آه و نالههای کودک شوند. اما شما باید در این پروسه مصمم باقی بمانید، حتی اگر کودکتان وسط شب خواست به اتاقتان بیاید و آنجا بخوابد، باید او را به اتاقش برگردانید.
آموزش استقلال از نکات مهم در روش جدا کردن اتاقِ خواب کودک
شما میتوانید به صورت تدریجی و برای جدا کردن اتاق خواب کودک به او یاد دهید که چطور مستقل شود. در نتیجه، شما میتوانید از این روشها استفاده کنید:
- روی تخت کنار او بنشینید یا میتوانید روی صندلی یا روی زمین کنار او بنشینید
- اگر روی صندلی مینشینید، اجازه دهید صندلی با تخت کمی فاصله داشته باشد
- به مرور زمان میتوانید فاصلهتان را بیشتر کرده و در چهارچوب در بایستید و منتظر بمانید که فرزندتان به خواب برود
- در مرحله بعدی در بیرون از اتاق منتظر به خواب رفتن او بمانید
- در مراحل نهایی هم میتوانید به او اجازه دهید که بدون حضور پدر و مادرش به خواب برود
شروع سریع برای جدا کردن جای خواب کودک
در جدا کردن اتاق خواب کودک شما باید سریع تصمیم گرفته و آن را اجرایی کنید. یادتان باشد هر چقدر که این فرایند را بیشتر عقب بیندازید، بیشتر کودکتان به شما وابسته میشود. در نتیجه، جدا کردن اتاق خوابش هم سختتر خواهد شد.
بنابراین، به نشانههای آمادگی در کودکتان توجه کرده و در صورت لزوم هم با مشاوران مشورت کنید. اما مهمتر این است که آن را به عقب نیندازید.
استفاده از تشویق راهی موثر در روش جدا کردن اتاقِ خواب کودک
اعمال انضباطی مثل تشویق یا تنبیه کردن کودک (و ارائه تقویت برای مثال با استفاده از جدول رفتاری)، نقش خیلی مهمی در تربیت او دارند. بنابراین، اگر در فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک به مشکل برخوردید، میتوانید با تشویق او این پروسه را موثرتر کنید.
برای مثال، میتوانید برای تشویق کودکتان برای او اسباب بازی یا خوردنیهای مورد علاقهاش را تهیه کنید. (برای مثال میتوانید در جدول رفتاری برای هر دو یا یا سه روز خوابیدن در اتاق یک تقویت مثل اسباب بازی یا خوردنیهای مورد علاقهاش را در نظر بگیرید.)
روش جدا کردن جای خواب کودک: پذیرفتن ترسهای کودک
به کودکتان گوش دهید و نشان دهید که ترسهای او را درک میکنید. این کار این حس را به او میدهد که در محیطی امن زندگی میکند و از لحاظ عاطفی حمایت میشود. در نتیجه، پروسه جدا کردن اتاق خواب کودک را با موفقیت بیشتری میتوانید برای او اجرا کنید.
عشقورزی به کودک نکتهای مهم در روش جدا کردن اتاق خواب کودک
اگر میخواهید فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک را با موفقیت انجام دهید، پس کودکتان باید آرامش عاطفی و روانی را داشته باشد. یک راه اصلی تامین این آرامش برای کودک عشق ورزی بیقید و شرط برای او است.
بنابراین، در طول روز سعی کنید فضایی پر از عشق و محبت را برای او تامین کنید. به حرفهایش گوش دهید، او را در آغوش بکشید، با او همدردی کنید و همه جوره به او نشان دهید که او را دوست دارید.
بستن درب اتاق خواب برای جدا کردن جای خواب کودک
در فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک سعی کنید در اتاق او را ببندید. اگر هم خیلی نگران وضعیت او بودید، یک میتوانید دوربینهای مخصوص مراقبت کودکان را در اتاقش نصب کنید.
به کودکتان یاد دهید که روی تخت خودش چرت بزند
این روش جدا کردن اتاق خواب کودک از همان سنین کم و حتی بین ۶ تا ۱۲ ماه هم مفید است. برای مثال، شما در نیمه روز بعد از شیر دادن یا غذا دادن به کودک میتوانید او را برای زدن چرت به اتاق خودش ببرید.
به این ترتیب، او یاد میگیرد که این اتاق او است، نه اتاق پدر مادر و کم کم عادت به خواب در اتاق خودش میکند.
ذهن کودکان را برای خواب آماده کنید
آماده کردن ذهن کودک برای خواب میتواند فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک را خیلی راحتتر کند. بنابراین، شما میتوانید یک روال قبل از خواب را برای او برنامهریزی کنید.
مثلاً میتوانید برای او کتاب بخوانید یا قصه گویی کنید. اما در هر فعالیتی که انتخاب میکنید حواستان باشد که این فعالیت آرامش بخش باشد و ذهن او را درگیر هیجانات نکند.
بهینه کردن عوامل محیطی اتاق خواب
برای موفقیت جدا کردن اتاق خواب کودک، شما اول از همه باید عوامل محیطی اتاق خواب را به بهترین نحو آماده کنید. برای مثال، اتاق خواب کودک در هر فصلی باید متناسب با دمای آن فصل باشد، یعنی نه خیلی سرد و نه خیلی گرم.
به این صورت، کودک شما در آن اتاق احساس راحتی میکند و احتمال شب بیدار شدنش خیلی کم است. همچنین، حتماً توجه داشته باشید که ملافههای کودک تمیز باشند، زبر نبوده و او را اذیت نکنند.
عادت غذایی صحیح
معده کودکتان حساس است؟ در این صورت، باید در زمان مناسب در شب غذا بخورد. معمولاً این زمان سه ساعت قبل از خواب است. خوردن غذای کودک در زمان مناسب در جدا کردن اتاق خواب کودک تاثیر زیادی دارد.
به این صورت، کودکتان با بهانه گرسنه بودن نمیتواند شما را اذیت کند. از طرف دیگر هم حواستان باشد که به او زیاد غذا نخورانید، زیرا باعث ناراحتی معدهاش میشود و یک دلیل بیدار ماندن او در شب خواهد بود.
کودکتان را به یک برنامه منظم خواب و بیداری عادت دهید
داشتن یک برنامه منظم خواب و بیدار ماندن کودکتان را برای خوابیدن در یک ساعت مشخص و بیدار شدن در یک ساعت مشخص تنظیم میکند. برای مثال، فرض کنید که کودکتان ساعت ۸ شب به خواب میرود و ساعت ۷ صبح از خواب بیدار میشود.
سعی کنید که این برنامه را همیشه نگه دارید و تغییر در ساعت خوابش را بیش از یک یا دو ساعت نکنید. به این ترتیب، در پروسه جدا کردن اتاق خواب کودک بدن او به طور خودکار عادت میکند که در چنین ساعتی به خواب برود و از خواب بیدار شود.
تخت خواب کودک فقط برای خواب او است
شاید دیده باشید که در طول روز کودک شما برای کار با کامپیوتر یا انجام تکالیف روزش روی تختش مینشیند. در این صورت، او را از انجام این کار منع کنید. در پروسه جدا کردن اتاق خواب کودک او باید در مورد تختش فقط برای خوابیدن فکر کند.
اما انجام فعالیتهای این چنینی روی تخت خواب میتواند روی ناخودآگاه او تاثیر منفی بگذارد و کاری کند که تخت خواب را با فعالیتهای بیداری و روزانه ربط دهد نه برای خوابیدن.
روش جدا کردن اتاق کودک از والدین: کودکتان را تشویق به فعالیتهای فیزیکی کنید
فرزند شما باید در طول روز انرژی خود را تخلیه کرده باشد تا در شب خواب راحتی داشته باشد. در نتیجه، در جدا کردن اتاق خواب کودک، روزانه او را تشویق کنید که فعالیتهای فیزیکی را انجام دهد.
منتها حواستان باشد که این فعالیتها نباید نزدیک زمان خوابش باشد، چون میتواند آدرنالین خونش را بالا برده و باعث بیداریش شود.
کار با دستگاههای الکترونیکی را محدود یا حذف کنید
برای جدا کردن اتاق خواب کودک مهم است که کودکتان با دستگاه الکترونیکی کار نکند. این به خاطر نور آبی آنها است که میتواند مغز را بیدار نگه دارد. بنابراین، سعی کنید اجازه ندهید کودکتان قبل از خواب با این دستگاه کار کند یا اگر هم کار میکند فیلتر نور آبی را برای آنها فعال کنید.
همچنین، در زمان استفاده با چنین دستگاههایی به کودکتان اجازه ندهید تا از برنامههایی استفاده کند که مغز او را تحریک میکند، مثل بازیهای تعاملی یا هیجانی.
زمانی را برای سپری کردن با کودکتان بگذارید
برای کاهش نیاز کودکتان برای خوابیدن با شما در طول روز میتوانید زمانی را برای وقت گذران با او سپری کنید. این در پروسه جدا کردن اتاق خواب کودک مسئله مهمی است، زیرا رابطه شما و او را محکم کرده و نیازش برای خوابیدن به شما را کمتر خواهد کرد.
روش جدا کردن اتاق کودک از والدین: اجازه ندهید کودکتان زیاد چرت بزند
اگر کودک پیش دبستانی بالای ۵ سال دارید، بهتر است که میزان خواب روزانه یا چرت زدنش را بیش از ۲۰ دقیقه نکنید. به این ترتیب، او در طول شب و در فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک راحتتر میخوابد.
اما اگر از این میزان بیشتر شود یا شب زمان دیرتری بخوابد، پروسه خوابش به هم میریزد و سختتر هم به خواب میرود.
کودک را برای کارهای مثبتش تشویق کنید
در روند جدا کردن اتاق خواب کودک، تشویق کردن او برای انجام کارهای مثبت در داشتن روال خواب منظم تاثیر خیلی خوبی میتواند داشته باشد و میتواند به او انگیزه دهد که خودش را مستقل کرده و به تنهایی بخوابد.
نکات قابل توجه برای جدا کردن اتاق خواب کودک
در فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک حتماً به این نکات توجه کنید:
- تنظیم دمای اتاق خواب کودک: بهترین دما برای خواب کودک حدود ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است و کم یا زیاد کردن بیش از حد آن باعث اختلال خواب او میشود.
- کاهش صدای محیط: تا حد امکان صداهای محیطی را کاهش دهید، زیرا اجازه نمیدهند کودکتان خواب راحتی داشته باشد.
- جلوی ورود نور را بگیرید: برای پنجره کودکتان پرده ضخیم تهیه کنید تا بتوانید جلوی نور محیطی را گرفته و به خواب راحتتر کودکتان کمک کنید.
- آرامش کودک را مدنظر قرار دهید: وقتی کودکتان از لحاظ ذهنی و روحی آرام باشد، خواب راحتتری هم خواهد داشت. بنابراین، حتماً قبل از خواب سعی کنید آرامش او را به هم نزنید.
- صبر داشته باشید: کودکان هر خانواده با کودکان خانواده دیگر فرق میکنند. بنابراین، در یک روش جدا کردن اتاق خواب ممکن است برای هر کودکی جواب ندهد. بنابراین، مهم است که شما صبر و حوصله را در این زمینه داشته باشید.
نحوه جدا کردن اتاق کودک از والدین در سنین مختلف
راه حلهای قبلی ما در مورد جدا کردن اتاق خواب کودک کلی بود. اما اگر از سنین کم و خاصی با این مسئله مشکل دارید، میتوانید به تفکیک سن این راه حلها را اعمال کنید:
جدا کردن اتاقِ خواب کودک 2 ساله
اگر کودک شما بین ۱۲ ماه تا دو سال سن دارد، شما میتوانید از روشهای زیر برای جدا کردن اتاق خواب کودک استفاده کنید:
- یک صندلی کنار تخت کوذکتان قرار دهید. سپس، با صدای آرام با او صحبت کنید یا نوازشش کنید. اگر هم شروع به گریه کردن کرد، او را کمی او را بغل کرده و نوازش کنید و بعد او را در تخت خواب بگذارید.
- اگر توانستید با لمس کردن و نوازش او را در تخت خواب بخوابانید، به تدریج حضور خود را در اتاق او محو کنید تا خودش بتواند به تنهایی بخوابد.
- وقتی دیدید که کودکتان خودش به تنهایی و بدون حضور شما توانست روی تخت بخوابد، آن موقع میتوانید او را به اتاق جداگانهاش منتقل کنید. همچنین، اگر لازم بود میتوانید روشهایی برای آرام کردن خود در زمان بیدار شدن در وسط شب را به او یاد دهید
جدا کردن اتاقِ خواب کودک 3 ساله
برای سن سه سالگی جدا کردن اتاق خواب کودکتان به مراتب راحتتر است، چون در این سن او درک بیشتری از خود و محیط اطرافش دارد. بنابراین، بد نیست که برخی چیزها را به او توضیح دهید. همچنین، برای کودک سه سالهتان خوب است که وقتی در اوایل صبح از خواب بیدار میشود، ببیند شما در اتاق نیستید.
در این شرایط ممکن است به اتاق بیاید و از شما بخواهد که پیش او بخوابید. اما شما نباید تصمیم خواسته او شوید. در این زمان بهتر است که او را تا اتاق خود همراهی کرده و در تختش بخوابید. سپس، بعد از خوابش از اتاق خارج شوید.
جدا کردن اتاقِ خواب کودک 4 ساله
برای جدا کردن اتاق خواب کودک ۴ سالهتان شما میتوانید بیشتر برای او توضیح بدهید. همچنین، ایده داشتن یک اتاق جداگانه را برای او جذاب و به او کمک کنید که بر طبق میل و سلیقهاش دکور آن را تغییر دهد.
همچنین اگر هنوز برای کودک ۴ سالهتان سخت بود که بدون حضور شما بخوابد، میتوانید چند شب را روی یک تشک جداگانه در اتاق او بخوابید. سپس، به تدریج تشکتان را از تختش دور کنید و بعد از اینکه دیدید نیازش برطرف شد، کاملاً از اطاقش خارج شوید.
جدا کردن اتاقِ خواب کودک 5 ساله
اگر تا سن ۵ سالگی کودک تمام روشهای جدا کردن اتاق خواب کودک را امتحان کردهاید، اما دیدید که کودک هنوز به شما وابسته است، بهتر است که به دنبال دلیل عمقی آن بگردید. آیا این وابستگی فقط به خاطر عادت است؟ یا به خاطر اینکه او احساس امنیت نمیکند؟
اگر دلیلش فقط احساس امنیت کردن است، میتوانید به او بگویید که اتاققتان نزدیک او است. به او اطمینان خاطر بدهید که همیشه نزدیک او هستید و او میتواند به راحتی بخواهد. اما اگر این مسئله ریشه دیگری دارد، بهتر است که با یک پزشک متخصص در این مورد صحبت کنید.
عوامل موثر در زمان جدا کردن اتاق کودک از والدین
اگر در زمان جدا کردن اتاق خواب کودک از والدین مطمئن نیستید، به این عوامل توجه کنید. آنها به شما میتوانند بگویند که چه موقعی میتوانید این کار را انجام دهید:
- سن کودک: به سن کودکتان توجه کنید. اغلب کودکان از سن دو سالگی آمادگی جدا کردن اتاق خود از والدین را دارند.
- سبک زندگی خانوادگی: اگر شما بتوانید محیط خانواده را برای خواب کودک تنظیم کنید، جدا کردن اتاق خوابش هم راحتتر میشود. برای مثال، شما میتوانید صدای محیطی در زمان خواب را کم کرده و عادت منظمی برای خوابیدن خانواده و در کل، برای کودکتان به وجود بیاورید.
- نیازها و خصوصیات کودک: در این پروسه حتماً به نیازها و خصوصیات کودکان توجه کنید. ببینید که او نشانههای حس استقلال یا خودمختاریش بیشتر شده و احساس اعتماد به نفس بیشتری دارد یا خیر.
سوالات مهم در خصوص جدا کردن اتاق خواب کودک از والدین
در مورد جدا کردن اتاق خواب کودک از والدین شما ممکن است این سوالات برایتان مطرح شود:
مزایای جدا کردن اتاق کودک کدامند؟
جدا کردن اتاق خواب کودک مزایای زیادی هم به شما و هم به کودکتان میرساند که چند تای آنها عبارتند از:
- افزایش حس استقلال و اعتماد به نفس کودک
- کاهش حس اضطراب و استرس او در طولانی مدت
- افزایش صمیمیت و حفظ حریم خصوصی والدین
آیا جدا کردن اتاق خواب بچه امنیت او را به خطر میاندازد؟
خیر. اگر شما در سن مناسب که معمولاً بعد از ۱۲ ماهگی (ترجیحا پیان بازه اضطرب جدایی در حوالی 18 ماهگی) است، این کار را انجام دهید، او در خطر نخواهد بود.
وابستگی کودک به والدین هنگام خواب چه عواقبی دارد؟
اگر شما جدا کردن اتاق خواب کودک را از سن مناسب شروع نکرده و آن را به عقب بیندازید، میتواند عواقب منفی برای کودکان داشته باشد. برای مثال، افزایش ترس و اضطراب، کاهش استقلال و عزت نفس و سردرگمی در زمان جدایی از پدر و مادرش چند تا از این عواقب خواهند بود.
جدا کردن اتاق خواب بچه چند هفته طول میکشد؟
فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک ممکن است چند هفته طول بکشد. اما مهم است که در این زمینه صبر و حوصله را نشان دهید و عجله نکنید، وگرنه تمام تلاشهایتان برای این کار به هدر میرود.
جدا کردن اتاق خواب کودک از نظر اسلام چیست؟
از نظر اسلام هم جدا کردن اتاق خواب کودک یک کار لازم و ضروری است و به افزایش استقلال کودکان و حفظ حریم خصوصی پدر و مادر کمک میکند.
- مسخره شدن کودک در مدرسه: عواقب خطرناک + 12 مهارت...
- تقویت ایده پردازی در کودکان: روش ها + تکنیک های...
- کودک آزاری جنسی چیست: علائم سو استفاده جنسی از کودکان...
- اختلاف در تربیت فرزند: دلایل + راهکار طلایی برای حل...
- نه گفتن به کودکان: چرا و چگونه باید به کودکان...
- پرورش خلاقیت کودکان: اهمیت + 30 راهکار عالی برای افزایش...