از پوشک گرفتن کودک: آموزش کامل گرفتن پوشک + بهترین روش و زمان!
از پوشک گرفتن کودک و آموزش صحیح دستشویی رفتن او یکی از مهارتهایی است که کودک شما از همان ابتدا باید آن را یاد بگیرد. یاد گرفتن صحیح این کار هم اعتماد به نفس کودکتان را افزایش میدهد. از طرف دیگر شما با خرید پوشکهای گران قیمت خداحافظی میکنید! به غیر از این، کودک شما یاد میگیرد که به خوبی از خود و سلامتش محافظت کند. اما دقیقاً چه زمانی میتوان کودک را از پوشک گرفت؟ و اینکه آیا سن خاصی برای گرفتن کودک از پوشک وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله از وبلاگ مامانی نو به این سوالات و سوالات دیگر در مورد این موضوع پاسخ دهیم.
آموزش از پوشک گرفتن کودک
چه زمانی میتوان کودک را از پوشک گرفت؟
پیش از اینکه شما عملیات از پوشک گرفتن کودک را انجام دهید، باید ببینید که آیا کودک شما برای این کار آماده است یا خیر. خیلی از کودکان در حدود دو سالگی یا حتی ۱۸ ماهگی این علائم را نشان میدهند.
برخی هم ممکن است سنشان بیشتر از دو سال باشد تا برای رفتن به توالت آماده باشند. در هر حال، فرزند شما یک سری علائم را نشان میدهد که بیانگر آماده بودن او برای گرفتن کودک از پوشک هستند. برخی از این علائم عبارتند از:
نشانههای جسمی آمادگی کودک برای از پوشک گرفتن
- کودک میتواند راه برد و حتی برای مدت کوتاهی میتواند بنشیند.
- استقلال بیشتری دارد و خیلی از اوقات میتواند به درخواستها نه بگوید.
- یاد گرفته که خودش لباسش را بپوشد یا در بیاورد.
- زمانی که دیگران میخواهند به دستشویی بروند کنجکاو میشود.
- پوشک کودک شما معمولاً برای دو ساعت یا بیشتر از آن خشک است.
- کودکتان با زبان یا با حرکات دیگر میتواند به شما بفهماند که پوشکش کثیف شده است.
- کودکتان دیگر از بستن پوشک خوشش نمیآید و سعی میکند پوشک خیس یا کثیف را در بیاورد.
- حرکات روده کودکتان منظم و نرمتر از قبل است.
- کودکتان میتواند آموزشهای ساده مثل توپ را به مامان یا بابا بده را انجام دهد.
- کودکتان تا حدی میتواند مثانه و حس دفعش را کنترل کند.
- بازه زمانی مشخصی بین هر بار دستشویی رفتن کودکتان وجود دارد.
- کودکتان تمایل نشان میدهد که به سرویس بهداشتی برود یا روی لگن بنشیند.
- وقتی کودکتان را در حالت سرپا نگه دارید میتواند ادرار یا مدفوع کند.
- کودک وقتی پوشکش کثیف میشود متوجه میشود.
- کودکتان تا حدی آگاهی دارد که برخی از کارها را باید در جای مخصوصش انجام داد.
- کودکتان دیگر دوست ندارد پوشک بپوشد.
- کودک شما تا حدی یاد گرفته که با شیر آب یا دستمال توالت کار کند.
به خاطر داشته باشید که فرزند شما حتماً نباید تمام این علائم از پوشک گرفتن کودک را داشته باشد تا برای دستشویی رفتن و پوشک نبستن آماده باشد.
آموزش آمادگی ذهنی کودک برای از پوشک گرفتن
ما در بخش قبلی علائم از پوشک گرفتن کودک را توضیح دادیم. با این حال، قبل از اینکه شما این آموزش را به کودکتان بدهید هم میتوانید به نوعی برای او آمادگی ذهنی ایجاد کنید.
برای مثال، چند روش برای این انجام این کار عبارتند از:
- با آرامش و خوش رفتاری سعی کنید برای او آمادگی ذهنی ایجاد کنید. اما در صورتی که با شما لجبازی میکند و پرخاشگر است، اول این حالت او را برطرف کرده و سپس به او آمادگی ذهنی دهید.
- برقراری آرامش و امنیت در محیط خانه برای آرامش خاطر ذهنی کودک
- با استفاده از راههای جذاب مثل خواندن شعر یا رقصیدن کودکتان را به دستشویی رفتن تعقیب کنید.
- واژههای مربوط به رفتن دستشویی مثل «جیش»، «پی پی» و عبارات «باید برم دستشویی» را به او یاد دهید.
- بعد از تعویض پوشک کودک پوشک کثیفش را در لگن بگذارید تا کودکتان بفهمد که پوشکهای کثیف را در آن جای مخصوص میگذارند.
- گاهی اوقات به کودکتان اجازه دهید تا شما را در حین دستشویی رفتن ببیند و در مورد انجام این کار با او صحبت کنید.
- شما میتوانید یک یا دو بار در روز به کودکتان یک شورت آموزشی بپوشانید تا او بفهمد خیس شدن و کثیف کردن شلوارش چه حسی دارد.
- در برنامه غذایی کودکتان حتماً غذای فیبردار را شامل کنید و به او آب کافی بخورانید. این دو عمل باعث میشوند که حرکات رودهاش منظم باشد و دیگر برای دستشویی رفتن مشکلی نداشته باشد.
( پاسخ شما به با کنجکاوی جنسی کودکتان چیست؟ جهت آشنایی با شیوه صحیح رفتار با این کنجکاوی حتما مطلب با کنجکاوی جنسی کودکان چگونه برخورد کنیم را مطالعه نمایید)
بهترین سن برای از پوشک گرفتن کودک: آیا سن خاصی برای گرفتن کودک از پوشک وجود دارد؟
خیر. حتماً شما نباید در سن خاصی آموزش از پوشک گرفتن کودک آموزش دهید. فقط صبر کنید تا کودکتان علائمی که در بخشهای قبلی بهتان توضیح دادیم را از خود نشان دهد. خیلی از کودکان در سنین ۲ یا حتی ۳ سالگی این علائم را از خود نشان میدهند. برخیها هم حتی از ۱۸ ماهگی آماده گرفتن کودک از پوشک و دستشویی رفتن هستند.
بنابراین، کاری که شما باید بکنید این است که به علائم آمادگی او توجه کنید. همچنین، بهتر است که برای چنین آموزشی محیط خانهتان آرام باشد. علاوه بر این، شاید در تابستان این آموزش دادن راحتتر باشد. دلیل آن این است که کودکتان در آن موقع سبکتر لباس میپوشد و مجبور نیستید که لایههای زیادی از لباس را از تن او در بیاورید.
چگونه به فرزندم نشان دهم برای آموزش و استفاده از توالت آماده است؟
وقتی کودک شما این علائم برای از پوشک گرفتن کودک را نشان میدهد، میتوانید به او آموزش استفاده از توالت را بدهید:
- زمانی که کودک شما میداند که قرار است ادرار یا مدفوع کند.
- کودک شما میتواند به شما اطلاع دهد که پوشکش خیس شده است.
- بعد از گذشت حداقل دو ساعت پوشکش خشک میماند یا بعد از خواب صبح پوشکش خشک است.
- کودک شما دیگر حس خوبی به پوشک بستن ندارد، مخصوصاً موقعی که پوشکش خیس شود.
- کودکتان در زمان مشخصی از روز ادرار یا مدفوع میکند.
- کودک شما نسبت به دستشویی رفتن دیگران کنجکاو است.
- میتواند به راحتی شلوارش را بالا یا پایین بکشد.
- کودکتان قادر به انجام آموزشهای ساده است.
- میتواند تا زمان کوتاهی در حالت نشسته قرار گیرد.
در زمان آموزش توالت رفتن به کودکان از چه پوشک یا لباس زیری استفاده کنیم؟
برای جالب کردن پروسه از پوشک گرفتن کودک و دستشویی رفتن او میتوانید به کودکتان شورتهای رنگارنگ و جالب بپوشانید.
همچنین، به جای پوشاندن پوشک معمولی به کودکتان میتوانید از پوشک شورتی استفاده کنید که برای کودکان بیشتر حالت لباس زیر را داشته باشد.
( می دانید چگونه خشم حاصل از شکست در بازی کودکان را کنترل کنید! برای اطلاع مطلب نحوه برخورد با عصبانیت بعد از باختن بازی را مطالعه نمایید)
از پوشک گرفتن کودک: از دستشویی آزمایشی کودکان استفاده کنیم یا رفتن به توالت؟
اگر برای کودکتان سخت است که از توالت ایرانی یا فرنگی استفاده کند، میتوانید برایش لگن مخصوص کودک را تهیه کنید. با این حال، اگر استفاده از لگن برای آموزش از پوشک گرفتن کودک برایتان سخت است، میتوانید از همان ابتدا کودکتان را به توالت فرنگی یا ایرانی رفتن آموزش دهید.
اگر هم قد کودکتان برای توالت فرنگی رفتن کوتاه است، میتوانید یک پله کوچک یا یک چهارپایه برای او قرار دهید. به این صورت، کودک شما میتواند با آن از توالت بالا برود و پایش را روی آن قرار دهد.
از سرویس بهداشتی ایرانی استفاده کنیم یا فرنگی؟
بهتر است که برای از پوشک گرفتن کودک شما نحوه استفاده از هر دو سرویس بهداشتی ایرانی و توالت فرنگی را به او نشان دهید. این به خاطر آن است که در برخی جاها فقط ممکن است توالت ایرانی یا فرنگی داشته باشند.
بنابراین، کودک شما باید بداند که از هر دو چطور استفاده کند. به این صورت، او مجبور نیست که مدت زیادی مدفوع یا ادرار در بدن خودش نگه داشته و به مثانه و مقعدش فشار نیاورد.
از پوشک گرفتن کودک: تجهیزات مورد نیاز برای آموزش توالت
برای از پوشک گرفتن کودک شما به چه تجهیزاتی نیاز دارید؟ این مسئله خیلی پیچیده یا خاص نیست و شما بسته به شرایط بودجهتان میتوانید تجهیزاتتان را انتخاب کنید که آنها عبارتند از:
لگن یا توالت
بسته به تمایل کودکتان به استفاده از لگن یا توالت، شما میتوانید آموزش هر کدام را به او شروع کنید. برخی از کودکان در ابتدا از توالت میترسند. برای همین، میتوانید برای او لگن مخصوص کودک را تهیه کنید. اما اگر میبینید که طفلتان با استفاده از توالت فرنگی یا ایرانی مشکلی ندارد، میتوانید این آموزش را به او بدهید.
بنابراین، اگر برای آموزش از پوشک گرفتن کودک میتوانید استفاده از توالت فرنگی را به او یاد بدهید، میتوانید یک پله یا چهارپایه به کودکتان بدهید. با این چهار پایه تا از توالت فرنگی بالا برود و پاهایش را روی آن قرار دهد. همچنین، شما میتوانید یک صندلی کوچک برای کودکان تهیه کنید که به طور ایمن بتوانید او را داخل صندلی توالت بزرگ جا دهید.
تهیه شورت آموزشی و پوشکهای شورتی
وقتی که شما دیگر پوشک را به کودکتان نپوشانید، او متوجه اهمیت از پوشک گرفتن کودک میشود. برای همین، در این موقع میتوانید به جای پوشک به او شورت آموزشی یا پوشک شورتی بپوشانید. میزان جذب شورت آموزشی نسبت به پوشک معمولی کمتر است. اما میتواند از بروز آلودگیهای بیشتر و سرریز شدن مدفوع جلوگیری کند.
بنابراین، وقتی که شما میخواهید شورت آموزشی را به کودکتان بپوشانید، به او لباسهایی هم بدهید که در صورت خیس کردنش بتواند راحت آنها را در بیاورد. به غیر از شورت آموزشی، شما میتوانید پوشکهای شورتی را هم به کودکان بپوشانید. میزان جذب آنها از شورتهای آموزشی بیشتر است و وقتی که شما با کودکتان بیرون میروید بیشتر کاربردی هستند.
( برای اطلاع از دلایل و راهکارهای مقابله با بددهنی کودکان حتما مطلب راهکارهای جلوگیری از فحاشی کودکان را مطالعه نمایید)
آیا تفاوتی بین آموزش توالت رفتن کودکان دختر و پسر وجود دارد؟
برای آموزش از پوشک گرفتن کودک پسر، شما میتوانید به او یاد دهید که هم ایستاده یا هم به صورت نشسته به دستشویی برود. با این وجود، شاید برای آغاز کار بهتر باشد که طریقه دستشویی رفتن به صورت نشسته را به او یاد بدهید، چون ممکن است راحتتر باشد. به مرور زمان، شما میتوانید نحوه آموزش دستشویی رفتن و ادرار کردن به صورت ایستاده را هم به او یاد دهید.
در ابتدا اگر این کار برای او سخت بود، میتوانید یک توپ پینگ پنگ را در آب بگذارید تا هدفگیریاش بهتر شود. برای آموزش صحیح گرفتن پوشک از کودک دختر هم شما میتوانید به او یاد دهید که بعد از دفع ادرار خودش را از جلو به عقب پاک کند. به این ترتیب، باکتریها به ناحیه مقعد منتقل نشوند و آنجا را دچار عفونت نکنند.
مراحل از پوشک گرفتن کودک
تا اینجای کار، شما میدانید که سن و شرایط کودک برای از پوشک گرفتن کودک چطور است. حالا بیایید سراغ مراحل اصلی آن برویم. در ابتدای کار و پیش از هر چیزی، شما باید این شرایط را برای کودکان فراهم کنید:
مراحل از پوشک گرفتن کودک: 1. شروع کار و پیش از دستشویی رفتن کودک
قبل از ابتدای مراحل از پوشک گرفتن کودک، شما میتوانید چند کار را انجام دهید که این فرآیند را برای کودکان راحتتر کند. برای مثال شما میتوانید:
- در صورتی که راحت هستید، میتوانید به کودکتان اجازه دهید. به این صورت، شما را در زمان دستشویی رفتن مشاهده و به این پروسه بیشتر عادت کند.
- کلمات مرتبط با دستشویی رفتن مثل جیش و پیپی را به او یاد دهید.
- لباسهایی که به کودکتان میپوشانید باید لباسهایی باشند که راحت بتوانید آنها را در بیاورید.
- در ابتدای کار، شما میتوانید چند لباس زیر برای کودکتان مثل پوشک شورتی یا شورت آموزشی بگیرید.
- در صورت امکان، در چند روز اول که به کودکتان آموزش دستشویی رفتن را میدهید، سعی کنید از خانه بیرون نروید.
- از گذاشتن وسایل شوینده سمی و خطرناک در توالت یا حمام که در دسترس کودکان است جلوگیری کنید.
- اگر دیدید که کودک شما گاهی اوقات هنوز هم بعد از بیدار شدن پوشکش خیس است میتوانید در زمان خواب روز و شب به او پوشک بپوشانید.
مراحل از پوشک گرفتن کودک: 2. آموزش دادن کودک برای توالت رفتن
بعد از فراهم کردن شرایط مقدماتی و آماده کردن ذهنی کودکتان میتوانید پروسه از پوشک گرفتن کودک را شروع کنید. برای این کار شما میتوانید:
- در زمان رفتن به توالت کودک خود را متقاعد کنید تا ۲ تا ۳ دقیقه روی توالت یا لگن خود بنشیند تا به آن عادت کند.
- در ابتدای کار در بازههای زمانی مشخص مثل بعد از غذا، قبل و بعد از خواب دو ساعت یکبار کودکتان را به توالت ببرید. اگر او در زمانهای مشخصی از روز احتیاج به دفع دارد، میتوانید در همان زمان او را به دستشویی ببرید.
- بعد از عادت کردن کودکتان به توالت رفتن میتوانید از او بپرسید که آیا نیاز به دستشویی رفتن دارد یا خیر.
( از دلایل وابستگی کودک به خود آگاهی دارید؟ برای اطلاع مطلب دلیل وابستگی کودک به والدین را مطالعه نمایید)
مراحل از پوشک گرفتن کودک: 3. نکات مهم آموزش بردن کودک به دستشویی
حالا که ما مراحل از پوشک گرفتن کودک را گفتیم، بد نیست هم چند نکته را در این مورد به شما گوشزد کنیم. این نکات عبارتند از:
- در زمان اولین یادگیری و تلاش کودکتان برای توالت رفتن با صبر و تحمل با او رفتار کنید. همچنین، تلاشهای او برای انجام درست این کار را تشویق کنید.
- به کودکتان یاد دهید که خودش را تمیز کند، زیرا انجام دادن درست این مهارت مهم و زمان بر است.
- اگر از توالت فرنگی برای آموزش کودکان استفاده میکنید، میتوانید آموزش سیفون کشیدن را به او یاد بدهید. اول اجازه دهید تا ببیند موقع سیفون کشیدن چه اتفاقی میافتد. اگر هم استفاده از توالت فرنگی برایش ترسناک است، پس بهتر است به او استفاده از لگن یاد دهید.
- به کودکتان یاد دهید که بعد از هر بار استفاده از لگن یا توالت دستهای خود را بشوید.
برای دفع مدفوع چه کاری باید انجام دهیم؟
اگر دیدید که کودکتان برای از پوشک گرفتن کودک یا دفع مدفوع با شما خیلی همکاری نمیکند، میتوانید یک اقدام تشویقی را برای او برنامهریزی کنید. برای مثال، شما روی در دستشویی خانهتان میتوانید یک نقاشی از یک قطار یا چند واگن را بکشید. سپس، به کودکتان بگویید که هر دفعه که به دستشویی میرود، با مداد یکی از این واگنها را خط خطی کند.
بعد از آن، موقعی که کودک شما تمام این واگنها را خط خطی کرد، میتوانید آن را به عنوان یک کارت جایزه برای کودکتان در نظر بگیرید. سپس، میتوانید آن کارت به یک مغازه اسباب بازی ببرید و برای او یک جایزه اسباب بازی بخرید. به این صورت، او تشویق میشود که بیشتر توالت برود.
اگر کودک به مهدکودک میرود چگونه باید آموزش توالت رفتن او را مدیریت کرد؟
اگر فرزندتان را به مهد کودک میبرید، پس در مورد روتین توالت رفتن یا روند از پوشک گرفتن کودک با مربیان مهد کودک حتماً صحبت کنید. این به خاطر آن است که توالت مهد کودک میتواند از توالت خانه متفاوت باشد. برای همین، کودکتان ممکن است به آن عادت نداشته باشند. بنابراین، خوب است که مربیان مهد کودک، فرزندتان را با توالت مهد کودک آشنا کرده و نحوه استفاده آن را به او نشان دهند.
همچنین، شما میتوانید به مربیان مهد کودک بگویید که کودک چه علائمی برای دستشویی رفتن دارد. همچنین، میتوانید به آنها بگویید که فرزندتان چطور نشان میدهد که میخواهد به دستشویی برود. علاوه بر این، شما میتوانید لباسهای اضافی برای کودک، مثل پوشکهای اضافی و شورتهای آموزشی را در یک کیف بستهبندی کنید و آنها را به مربیان مهد بسپارید.
آیا زمانهایی که بیرون میرویم باید کودک را پوشک کرد؟
اصولاً برای آموزش از پوشک گرفتن کودک بهتر است که چند روز اول را در خانه بمانید. اما خیلی از اوقات مجبور میشوید بیرون بروید و کودک را با هم با خود بیاورید. برای همین، برای بردن کودک به توالت بیرون قبل از هر چیزی توالت را بررسی کنید.
همچنین، با خودتان چند دست لباس اضافی و پوشک را هم بیاورید. به غیر از آن، پلاستیکی برای گذاشتن لباسهای کثیف را هم با خود همراه داشته باشید. اگر هم فرزندتان به مهد کودک یا تنهایی به خانه دوست یا آشنایی میرود، حتماً به آنها اطلاع بدهید که در حال آموزش دیدن توالت است. این به خاطر آن است که کودکتان در روزهای ابتدایی حتماً احتیاج به یک بزرگسال برای توالت رفتن دارد.
اگر قصد رفتن به مسافرت یا مهمانی را داشتیم باید همچنان به از پوشک گرفتن کودک ادامه دهیم؟
اگر شما دارید فرایند از پوشک گرفتن کودک را به او آموزش میدهید، سعی کنید به مسافرت یا مهمانی نروید. به خاطر داشته باشید که آموزش توالت رفتن کودکتان باید مداوم و پیوسته باشد. یعنی شما نمیتوانید در یک بازه زمانی توالت رفتن را به او یاد بدهید و بعد دوباره پوشک را تن او کنید، چون عادتش به توالت رفتن را از دست میدهد.
از پوشک گرفتن کودک در شب
ممکن است که فرزند شما در صبح یا شب ادرار کند. برخی از کودکان هم از شب تا صبح پوشک خودشان را خیس میکنند. وقتی این اتفاق میافتد، به این معنا است که آنها هنوز آمادگی انجام فرایند از پوشک گرفتن کودک را ندارند. با این وجود، برای فرایند گرفتن کودک از پوشک در شب بهتر است که این نکات را رعایت کنید:
- قبل از بردن او به رختخواب سعی کنید به او مایعات ندهید.
- شما در روز میتوانید همان مراحل دستشویی رفتن را به کودکتان یاد دهید. اما اگر فکر میکنید شب خودش را خیس میکند به او پوشک بپوشانید.
- وقتی میتوانید دیگر شب به او پوشک نپوشانید که ببینید تا مدت یک هفته از شب تا صبح پوشک خود را خیس نکرده است.
- اگر کودک شما در شب میخواهد پوشک خود را در بیاورد به این معنی است که دیگر به آن نیازی ندارد.
- شما میتوانید با او در مورد خواب راحت و آسوده بدون پوشک هم صحبت کنید.
- در صورتی که کودکتان شب به راحتی میتواند خودش به توالت برود، یعنی نیازی به پوشک شبانه ندارد.
- به شرایط روحی و روانی کودکان توجه کنید، چون در تمیز نگه داشتن جای خود خیلی اهمیت دارد.
- تا ۴ سالگی شرایط حذف پوشک شبانه را در کودکان بررسی کنید، چون زمان رخ دادن این پدیده میتواند در بین کودکان تا این سن متغیر باشد.
- این احتمال وجود دارد که کودک شما تا سن ۷ سالگی کمی لباسهایش را نم بزند. بنابراین، حتماً لباسهای او را چک کنید.
- بیشتر اوقات دخترها زودتر از پسرها دیگر نیازی به پوشک شبانه ندارند.
- برای شب میتوانید به کودکتان پوشک شورتی هم بپوشانید.
- شما میتوانید در اوقات نیمه شب کودکی که نزدیک سه سال دارید را از خواب بیدار کنید و او را روی لگن یا سرویس بنشانید.
- اگر در برخی از اوقات دیدید که برخلاف عادتش جای خود را خیس کرده، کودک خود را دعوا نکنید
- در صورتی که خواستید پوشک کودکتان را باز کنید. اما مطمئن نیستید که او را خیس میکند یا نه، میتوانید یک زیرانداز روی تشک بیندازید تا آن را کثیف نکند
دلایل همکاری نکردن کودک برای از پوشک گرفتن
خیلی از اوقات پیش میآید که در فرایند از پوشک گرفتن کودک، فرزند شما خیلی با شما همکاری نکرده و لجبازی کند.
در این مرحله شما نباید ناامید شوید. به جای آن باید به دنبال دلایل همکاری نکردن کودک برای توالت رفتن او بگردید و آنها را برطرف کنید. برای مثال، چند تا از این دلایل عبارتند از:
- همزمان چند کار را با هم انجام ندهید. برای مثال، اگر شیر دادن کودک را متوقف کرده یا خواب او را تنظیم میکنید، در همان زمان به او آموزش دستشویی رفتن را ندهید.
- تا قبل از آماده شدن کودک پوشک او را حذف نکنید. اگر کودکتان آماده نباشد، حاضر نیست که پوشک را از لباس خود حذف کند.
- فرایند آماده کردن کودک برای توالت رفتن را به طور مداوم ادامه دهید. اگر این کار را به طور ناپیوسته انجام دهید کودکتان به آن عادت نمیکند.
- اگر کودکتان در حالت پرخاشگری است یا خودتان صبر و حوصله ندارید، دست نگه دارید تا شرایط روحی هر دویتان بهتر و آرامتر باشد.
- در صورت همکاری نکردن جدی کودک برای حذف پوشک او اصرار نکنید.
- در فرایند آموزش توالت رفتن کودک طبیعی است که او چند بار خودش را خیس کند. با این حال، با اخم و تخم با اشتباه او رفتار نکنید
- گاهی اوقات، در زمان بازی کردن یا دیدن کارتون، کودک شما فراموش میکند به شما بگوید که میخواهد دستشویی برود. در این زمان خیلی آرام و ملایم به او یادآوری کنید.
چه زمانهایی کودک فراموش میکند که ادرار یا مدفوع داشتن را اعلام نماید؟
گاهی اوقات، کودک شما روز پر استرسی داشته یا به شدت روی کاری تمرکز میکند. حالا این کار میتواند دیدن انیمیشن یا بازی کردن با دیگران باشد. در این موقع است که کودک یادش میرود به شما بگوید که ادرار یا مدفوع دارد.
بنابراین، در فرایند از پوشک گرفتن کودک حتماً به این زمانها دقت کنید و گاهی اوقات از او به آرامی بپرسید که آیا ادرار یا مدفوع دارد یا خیر.
اگر در آموزش توالت رفتن به کودکان موفق نشدیم چه باید کرد؟
در فرایند از پوشک گرفتن کودک طبیعی است که کودکتان مرتکب اشتباهاتی بشود. در این صورت، با یک اشتباه او ناامید نشوید و با صبر و تحمل با او برخورد کنید. اگر او شلوار یا لباسش را کثیف کرد، جنجال به پا نکنید و با خشم با او برخورد نکنید. این کار میتواند او را مضطرب کند و حتی تلاشهای شما برای آموزشهای آینده دستشویی رفتن او را سختتر کند.
همچنین، به خاطر داشته باشید که معمولاً دخترها توالت رفتن را سریعتر از پسرها یاد میگیرند. البته همیشه این مسئله درست نیست.
از پوشک گرفتن کودک: نکات مهمی که هنگام آموزش توالت رفتن به کودکان باید از آن پرهیز کرد!
در زمان آموزش دادن از پوشک گرفتن کودک یک سری نکات وجود دارد که شما حتماً باید از انجام دادن آنها پرهیز کنید. با این نکات شما میتوانید با موفقیت به کودکان یاد دهید که چطور به توالت برود. برخی از این نکات عبارتند از:
- خود و کودکتان را تحت فشار قرار ندهید. حتماً اصرار نکنید که او باید در یک زمان خاص یاد بگیرد که به دستشویی برود.
- اگر کودک به هر دلیلی نتواند دستورالعملهای شما را برای رفتن اجرا کند، از او عصبانی نشوید و او را تنبیه نکنید.
- از بروز یبوست در کودکتان جلوگیری کنید، چون دستشویی رفتن و دفع را برای او مشکل میکند. برای این کار شما میتوانید غذاهای فیبری و آب زیاد را به او بخورانید.
- اگر کودک شما به شما به هر صورت نشان داد که میخواهد به دستشویی برود، منتظر نمانید. کودکان نوپا نمیتوانند تا مدت زیادی دستشویی خود را نگه دارند.
- اگر بعد از گذشت 4 هفته از آموزش توالت رفتن کودک هنوز دیدید که او علاقهای به انجام این کار ندارد یا پیشرفتی در انجام آن حاصل نشده، صبر کنید تا کمی بزرگتر شود. سپس، آموزش او را از سر بگیرید.
- اگر کودکتان تا سن 4 سالگی و در طول روز یاد نگرفته تا خودش به دستشویی برود، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
از پوشک گرفتن کودک معمولا چقدر طول میکشد؟
اگر شما تمام آموزشها و نکاتهایی که تا اینجا گفتیم را برای آموزش از پوشک گرفتن کودکتان اعمال کنید، معمولاً دو تا سه ماه طول میکشد تا کودک شما یاد بگیرد که چطور مستقل و بدون کمک شما به توالت برود.
با این حال، حواستان باشد که با اینکه کودکتان میتواند به توالت برود، اما ممکن است بیشتر طول بکشد تا لباسها و تشکش در شب خشک بماند.
عوارض زود از پوشک گرفتن کودک چیست؟
این اصلاً ایده خوبی نیست که شما از پوشک گرفتن کودک را زودتر از موعد و زمان مناسب آن انجام دهید. اگر این کار را بکنید، کودک شما دچار مشکلات جسمی، روحی و عاطفی مثل عفونت مجاری ادراری، یبوست، لجبازی و پرخاشگری میشود و خود شما هم خشمگین و سرخورده میشوید. بنابراین، برای این کار عجله نکنید و آن را در زمان مناسب خود انجام دهید تا بتوانید این فرایند را با موفقیت طی کنید.
منابع: raisingchildren, nhs, pregnancybirthbaby, healthychildren
- نحوه برخورد با کودکی که رابطه پدر و مادر دیده...
- اهمیت بازی برای کودکان: چگونه بازی به رشد کودکان کمک...
- کنترل پرخاشگری کودک: 20 تکنیک فوق العاده برای درمان پرخاشگری...
- چگونه والدین صبوری باشیم: 23 راهکار عالی برای تقویت صبوری...
- ایده بازی های آسان برای کودکان: 25 ایده سرگرم کننده...
- نحوه برخورد با عصبانیت بعد از باختن بازی: راهکارهای کاهش...