5 موردی که کودک شما هنگام عصبانت نمی خواهد بشنود!
مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود چه هستند؟ نفس عمیق بکش؛ چرا اینطور رفتار میکنی یا مشکلت چیه؟؛ بیش از حد واکنش نشان میدهی یا حساس هستی؛ اگر به این کارت ادامه بدی خبری از تلویزیون نیست؛ خودت را ناراحت نکن یا به جنبه مثبتش نگاه کن! شاید گفتن این حرفا به فرزندمان منطقی باشد. اما خیلی از اوقات، نه تنها مشکل را حل نمیکند، بلکه ممکن است آن را بدتر کند. بنابراین، ما باید از گفتن حرفهایی اجتناب کنیم که احساسات او را بیشتر تحریک میکند. بنابراین، اگر شما والدینی هستید که در زمان عصبانیت کودک میخواهید خشم او را تحریک نکرده و به آرام شدن او کمک کنید. با ما در این مقاله از وبلاگ مامانیتو همراه باشید تا توضیح دهیم که این کلمات را هنگام عصبانیت کودک به او نگویید.
هرگز هنگام عصبانیت کودک این موارد را به او نگویید:
1. مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود: نفس عمیق بکش
معمولا مهارتهای مقابلهای در بزرگسالان به آنها کمک میکنند تا احساسات خود را کنترل کنند. اما خیلی از اوقات برای کودکان این تکنیک جواب نمیدهد، چون وقتی شما به آنها میگویید نفس عمیق بکش، آنها شاید احساس کنند شما میخواهید آنها را کنترل کنید.
بنابراین، این عبارت یکی از مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود است. با این حال، ما چطور به کودکمان کمک کنیم که خشمش را کنترل کند؟ به جای اینکه به او بگویید نفس عمیق بکش، این را بگویید: «ما الان در حال تجربه یک لحظه سخت هستیم.
بنابراین، من یک نفس عمیق میکشم تا خودم را آرام کنم.» وقتی که کودک شما را میبیند که این کار را انجام میدهید و به او دستور نمیدهید، بیشتر مایل است تا با شما همکاری کند، چون احساس اجبار و کنترل شدن را نخواهد داشت.
2. این کلمات را هنگام عصبانیت کودک به او نگویید: مشکلت چیه (چه مرگته)؟ چرا اینطوری رفتار میکنی؟!
عبارت مشکلت چیه و چه مرگته یکی از بدترین مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود است. درست است که پشت هر احساسی دلیل و منطقی وجود دارد. اما گفتن این عبارت به جای اینکه خشم کودک شما را کمتر کند، احساسات منفی دیگری مثل حس شرم، دخالت، جبهه گرفتن و حتی دوری کردن را در او بر میانگیزد.
در این موقعیت، شما باید حواستان باشد که کودک شما یک بزرگسال نیست و مثل بزرگسالان هنوز یاد نگرفته احساسات خودش را پردازش کند. بنابراین، به جای گفتن اینکه چرا اینطور رفتار میکنی، به او بگویید که: «به نظر میرسد که این موضوع واقعاً تو را ناراحت کرده است. هر وقت آماده هستی، میتوانی مشکلت را برایم تعریف کنی، با کمال میل به تو گوش خواهم داد.»
3. این کلمات را هنگام عصبانیت کودک به او نگویید: “شما بیش از حد واکنش نشان میدهید / بیش از حد حساس هستید!”
گاهی اوقات، کودکان ما میتوانند به مسائلی که از نظر ما جزئی هستند واکنش بیش از حد نشان دهند و خشمگین و ناراحت شوند. میدانم که در این لحظه خیلی وسوسه انگیز است که شما به آنها بگویید داری بیش از حد واکنش نشان میدهی یا بیش از حد حساس هستی! اما این عبارت دقیقاً یکی از مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود است.
این به خاطر آن است که این عبارت احساس شرم آنها را برمیانگیزد و به آنها این حس را میدهد که انگار میخواهید احساساتشان را کنترل کنید. بنابراین، به جای اینکه چیزی را حل کند، این عبارت بیشتر ممکن است آنها را تحریک کند.
4. تهدید و تنبیه کردن: اگر به این کارت ادامه بدی خبری از تلویزیون و دسر نیست!!
درست است که روشهای تهدید و تنبیهی تا حدی برای منضبط کردن فرزندتان لازم هستند. اما اعمال آنها در موقعیتهایی که او خشمگین و ناراحت و احساساتش خارج از کنترل است، کار خیلی خوبی نیست. بنابراین، عبارتی مثل اینکه «اگر به این کارت ادامه بدی، خبری از تلویزیون و دسر نیست» جزو مواردی است که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود است.
دلیل آن هم این است که این عبارت به جای اینکه اثر خوبی داشته باشد فقط بیشتر خشم او را تحریک میکند. در حقیقت، عبارات تهدیدی و تنبیهی زمانی موثر هستند که:
- شما از قبل آنها را برنامهریزی کرده باشید
- از قبل آنها را برای کودکان توضیح داده باشید
- با عصبانیت تهدیدهای خود را اعمال نکنید
- تهدیدها و اعمال انضباطی شما برای کودکان متناسب با سن او باشند
5. مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود: خودت را ناراحت نکن (جوش نزن خونت کثیف میشه)! به جنبه مثبتش نگاه کن (نیمه پر لیوان رو ببین)
قبلاً هم گفتیم که کودکان هنوز مثل بزرگسالان نمیتوانند به خوبی احساسات خود را پردازش کنند. در نتیجه، وقتی که آنها خشمگین یا آزرده میشوند، کاملاً درگیر احساسات خود هستند و اغلب با منطق خودشان نمیتوانند آنها را پردازش کنند.
بنابراین، در بیشتر مواقع گفتن عبارت خودت را ناراحت نکن، جزو مواردی که کودک شما نمیخواهد هنگام عصبانیت بشنود است. در نتیجه، وقتی شما این عبارت را به او میگویید، شاید فکر کند که نسبت به احساسات او بیتوجه هستید و این او را ناراحتتر میکند.
به جای این کار، شما میتوانید به نیازهای او گوش داده و احساسات او را درک کنید. سپس، در موقعی که آرامتر شد به او کمک کنید که تا دیدگاهش را در مورد مسئله یا مشکل خاصی تغییر دهد.
- تقویت هوش نوزاد از قبل تولد تا 8 ماهگی: عوامل...
- حسادت در کودکان: دلایل و نشانهها + روش درمان حسادت...
- چالش جدایی از مادر در مهد کودک: راهکار مدیریت اضطراب...
- ویژگی های یک مهد کودک خوب: مهم ترین فاکتورهای انتخاب...
- مزایا و معایب مهد کودک برای کودکان: نکاتی که باید...
- الگوی خواب کودکان: الگوی خواب در سنین مختلف کودکان +...